01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Veřejná správa a internet /17

V našem seriálu užitečných internetových odkazů ve veřejné správě se dnes zaměřme na jednu aktivitu Plzeňského kraje, která může posloužit jako inspirace i jiným subjektům veřejné správy. Jde o novou službu na portále Plzeňského kraje - Veřejné zakázky PK. K čemu je tato služba dobrá a neduplikuje...

V našem seriálu užitečných internetových odkazů ve veřejné správě se dnes zaměřme na jednu aktivitu Plzeňského kraje, která může posloužit jako inspirace i jiným subjektům veřejné správy.

Jde o novou službu na portále Plzeňského kraje - Veřejné zakázky PK. K čemu je tato služba dobrá a neduplikuje centrální Informační systém o veřejných zakázkách na adrese www.isvz.cz?

Rada Plzeňského kraje schválila spuštění evidence veřejných zakázek kraje na svém srpnovém zasedání, a to od 1. září 2007. V evidenci najdete na jednom místě soustředěny všechny veřejné zakázky, které vypsal Plzeňský kraj, ale i jím zřizované příspěvkové organizace nebo jím založené obchodní společnosti, kterých je všech dohromady kolem 150. Patří mezi ně například většina středních škol, nemocnice, správy a údržby silnic, muzea atd. Podstatný je fakt (a troufám si tvrdit, že s podobnou službou jste se dosud nikde jinde nesetkali), že všechny výše zmíněné subjekty takto zveřejňují naprosto všechny zakázky již od finanční výše 500 tisíc korun!

Na úvodní stránce portálu Plzeňského kraje na adrese www.plzensky-kraj.cz najdete mezi ikonami napravo nahoře přímý odkaz do této evidence, případně můžete do svého internetového prohlížeče zadat adresu http://zakazky.plzensky-kraj.cz.

Aniž byste museli cokoliv nastavovat, ihned vidíte veřejné zakázky, které jsou aktuální a běží u nich lhůta pro podání nabídek. Zobrazíte-li si detail zakázky, dozvíte se, v jakém je zakázka režimu (například jde-li o zakázku malého rozsahu, nebo zda se na ni vztahuje režim zákona o veřejných zakázkách), kdo je zadavatelem, kdy je datum podání nabídek, co je předmětem veřejné zakázky, jaká jsou kritéria pro hodnocení podaných nabídek a kdo je kontaktní osobou pro další informace.

Pokud si chcete zobrazit i již proběhlé veřejné zakázky, smažte datum u položky "datum podání" a stiskněte tlačítko vyhledat. Jakmile je zadavatelem vybrána nejlepší nabídka, dozvíte se tam i výsledek veřejné zakázky, konkrétně datum rozhodnutí o výběru, který dodavatel byl vybrán a za jakou cenu.

Nová služba, kterou Plzeňský kraj zavedl, tak přispívá k transparentnosti veřejných výdajů.

VÁCLAV KOUDELE
vedoucí odboru informatiky Krajského úřadu Plzeňského kraje vaclav.koudele@plzensky-kraj.cz

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down