01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Fanfáry pro Havlovice

Havlovice Třináctého ročníku soutěže Vesnice roku se letos zúčastnilo 264 obcí ze 13 krajů České republiky. Vítězný titul Vesnice roku 2007 si odnesla obce Havlovice z Královéhradeckého kraje. Druhé místo patří obci Kondrac (Středočeský kraj), na třetím místě se umístila Suchá Loz (Zlínský kraj)....

Havlovice

Třináctého ročníku soutěže Vesnice roku se letos zúčastnilo 264 obcí ze 13 krajů České republiky. Vítězný titul Vesnice roku 2007 si odnesla obce Havlovice z Královéhradeckého kraje. Druhé místo patří obci Kondrac (Středočeský kraj), na třetím místě se umístila Suchá Loz (Zlínský kraj). Hodnotící komise kromě toho udělila Koláčovou cenu, která není spojena s finanční odměnou; patří obci Bolešiny v Plzeňském kraji.

Během svého trvání se stala soutěž Vesnice roku velice prestižní záležitostí. Finanční stimulace je samozřejmě důležitá, ale mnohde je stejně důležitým, ne-li důležitějším motivem hrdost na to, co obec dokázala, radost z ocenění.

Také přístup k soutěži se v průběhu let trochu měnil. Předseda Spolku pro obnovu venkova, starosta obce Bělotín Mgr. Eduard Kavala říká, že zatímco dříve byly rozdíly mezi soutěžícími obcemi značné, dnes je situace opačná a členové hodnotící komise mívají těžké spaní, protože uznání by si často zasloužily všechny obce, které postoupily do celostátního kola. Svou roli také sehrává přístup krajů, jejich podpora soutěži. V počátcích soutěže vedla co do počtu přihlášených jižní Morava, dnes se velmi snaží obce z Čech. Nejvíc přihlášených bylo letos ve Středočeském kraji (49 obcí), druhým nejpočetněji zastoupeným krajem je Vysočina (30 obcí) a třetím kraj Olomoucký (29 obcí).

/jo/

 

 

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down