01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vesnicí roku na Vysočině je Studenec

Jihlava Krajského kola soutěže Vesnice roku 2007 v kraji Vysočina se zúčastnilo 28 obcí. Vítězem se stala obec Studenec v okrese Třebíč, jejíž historie sahá do 12. století. Studnou v obecním znaku spojuje svou současnost s mikroregionem Náměšťsko. Zhruba 550 místních obyvatel se už loni ve stejné...

Jihlava

Krajského kola soutěže Vesnice roku 2007 v kraji Vysočina se zúčastnilo 28 obcí. Vítězem se stala obec Studenec v okrese Třebíč, jejíž historie sahá do 12. století. Studnou v obecním znaku spojuje svou současnost s mikroregionem Náměšťsko. Zhruba 550 místních obyvatel se už loni ve stejné soutěži zasloužilo o čestné uznání za udržování veřejných prostranství a kvality života v obci.

Hodnotící krajská komise udělila ještě další ocenění:

Modrou stuhu za společenský život obci Zárubice (okres Třebíč),

Bílou stuhu za činnost mládeže obci Pikárec (okres Žďár nad Sázavou),

Zelenou stuhu za péči o zeleň a životní prostředí obci Veselý Žďár (okres Havlíčkův Brod),

Oranžovou stuhu za spolupráci obce a zemědělského subjektu obci Hluboké (okres Třebíč).

Další obce získaly diplomy: Police (okres Třebíč) za vzorné vedení kroniky, Bory (okres Žďár nad Sázavou) za vzorné vedení obecní knihovny, Jiratice (okres Třebíč) za rozvíjení lidových tradic.

Komise též rozhodla o udělení následujících čestných uznání: za péči o krajinu obcím Rapotice (okres Třebíč) a Jiřice (okres Pelhřimov), za udržování veřejných prostranství a kvality života obci Vilémovice (okres Havlíčkův Brod), za vysokou úroveň školství obci Myslibořice (okres Třebíč), za rozvoj obce obcím Křižánky (okres Žďár nad Sázavou) a Bořetín (okres Pelhřimov).

Vítězem nepovinné volitelné soutěže o nejlepší bramborový recept je obec Nové Syrovice (okres Třebíč) s pokrmem Grázlův mls. Vítězným obcím budou ocenění předána koncem srpna.

/sk/

Vesnice roku - obr.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down