01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kontejnery pro charitu

Český Těšín - Na ulicích města jsou nové béžové kontejnery na použité oblečení, které ještě může posloužit charitativním účelům. Akce vyvolala mimořádný zájem veřejnosti. Během prvních čtyř týdnů se v kontejnerech nashromáždilo 72 dvacetikilogramových pytlů s oděvy a dva pytle s obuví. Charitativní...

Český Těšín - Na ulicích města jsou nové béžové kontejnery na použité oblečení, které ještě může posloužit charitativním účelům. Akce vyvolala mimořádný zájem veřejnosti. Během prvních čtyř týdnů se v kontejnerech nashromáždilo 72 dvacetikilogramových pytlů s oděvy a dva pytle s obuví.

Charitativní akci organizuje Městský úřad v Českém Těšíně ve spolupráci s polskou firmou Wtórpol, která má v Polsku takových kontejnerů 8500. Po úspěšném startu v Českém Těšíně chce nabídnout tuto spolupráci i dalším městům v ČR. Firma si pro oděvy jezdí do Českého Těšína svými vozy, v Bielsko-Biele je roztřídí, dezinfikuje a následně distribuuje do azylových domů v Polsku a na Ukrajině. Část vyčištěných oděvů se bude vracet i k potřebným českým občanům. Milan Pecka, místostarosta Českého Těšína, však marně hledal v ČR charitativní organizaci, která by s čištěním a tříděním šatstva pomohla. Proto musel vyřešit celní bariéry, aby oblečení při vývozu do Bielsko-Biele nebylo posuzováno jako odpad.

A kolik město tato charitativní aktivita stojí? Nic, "jen" pracovní úsilí odpovědných zaměstnanců městského úřadu, kteří mají radost, že akce vyvolala mimořádný ohlas veřejnosti.

/lm/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down