01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vyhledávaný Uhlířský vrch

Bruntál - O Uhlířský vrch, 672 metrů vysokou vyhaslou sopku na okraji Bruntálu se v posledních letech zajímají návštěvníci z blízka i daleka. Vyhledávaným poutním i rekreačním místem je zejména kostel Panny Marie Pomocné na vrcholu a unikátní čtyřřadá více než 200 roků stará lipová alej, vysázená v...

Bruntál - O Uhlířský vrch, 672 metrů vysokou vyhaslou sopku na okraji Bruntálu se v posledních letech zajímají návštěvníci z blízka i daleka. Vyhledávaným poutním i rekreačním místem je zejména kostel Panny Marie Pomocné na vrcholu a unikátní čtyřřadá více než 200 roků stará lipová alej, vysázená v letech 1766 až 1770. Cestu ke kostelu lemuje také dvanáct vyřezávaných křížových zastavení od bruntálského řezbáře Františka Nedomlela. Jednotlivá zastavení financují soukromí dárci. Společnost pro obnovu Uhlířského vrchu zde buduje dřevěný altánek jako místo odpočinku a přístřeší pro návštěvníky, který bude slavnostně otevřen 24. června při příležitosti oslav Dne města.

K těmto lákadlům nyní přibyly vyjížďky kočárem s koňským spřežením na trase Bruntál - Moravskoslezský Kočov - Uhlířský vrch. Provozovat je bude firma Ing. Víta Antla ze sousedního Kočova a jedním z klíčových úseků trasy bude Uhlířský vrch.

/kž/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down