01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Přehled pohřebišť také digitálně

Ministerstvo pro místní rozvoj zveřejnilo přehled 5799 nezrušených veřejných a neveřejných pohřebišť v České republice. Uvádí u nich údaje o katastrálním území, místě určení a provozovateli, dále pak výměru, GPS souřadnice, vlastnické právo k pozemku a provozovatele pohřebiště. Ministerstvo...

Ministerstvo pro místní rozvoj zveřejnilo přehled 5799 nezrušených veřejných a neveřejných pohřebišť v České republice. Uvádí u nich údaje o katastrálním území, místě určení a provozovateli, dále pak výměru, GPS souřadnice, vlastnické právo k pozemku a provozovatele pohřebiště. Ministerstvo očekává, že databáze pomůže úřadům objasnit právně-nájemní vztahy k hrobovým místům, občanům i zahraničním turistům usnadní dohledat místa odpočinku jejich předků apod. Výsledky výzkumu, který uskutečňuje už od roku 2004 katedra pastorálních oborů Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, mimo jiné ukazují, že 56 procent pozemků pohřebišť je v obecním vlastnictví a dalších 34 procent vlastní registrované církve a náboženské společnosti.

Digitální verze kartotéky je zpřístupněna na adrese www.mmr.cz. Tištěná publikace byla distribuována na krajské úřady, kanceláře informačních služeb a dalším zájemcům.

Doplnění databáze o další pohřebiště a připomínky lze poslat na e-mail: databáze@pohrebiste.cz.

/sk/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down