01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Prestižní stavba jižních Čech

ČESKÉ BUDĚJOVICE Do 4. ročníku soutěže PRESTA - prestižní stavba jižních Čech se přihlásilo 64 staveb dokončených v letech 2004 až 2006. V kategorii Občanské a průmyslové stavby - novostavby zvítězila administrativní budova společnosti Isotherm v Kaplici. Titul v kategorii Občanské a průmyslové...

ČESKÉ BUDĚJOVICE  Do 4. ročníku soutěže PRESTA - prestižní stavba jižních Čech se přihlásilo 64 staveb dokončených v letech 2004 až 2006. V kategorii Občanské a průmyslové stavby - novostavby zvítězila administrativní budova společnosti Isotherm v Kaplici. Titul v kategorii Občanské a průmyslové stavby - rekonstrukce získal netradiční hotel a restaurace Besídka ve Slavonicích. V kategorii Vodohospodářské a ekologické stavby byla oceněna sanace vodního díla Soběnov po protržení hráze. Ocenění v kategorii Dopravní a inženýrské stavby obdržela lávka pro cyklisty přes řeku Vltavu v ulici E. Pitera v Českých Budějovicích. Jako nejpodařenější v kategorii Ostatní stavby a veřejné prostranství byla vybrána Lannova třída v Českých Budějovicích po první fázi stavebních úprav. V kategorii Rodinné domy a bytové stavby bylo uděleno pouze čestné uznání, a to Domu sv. Františka pro seniory ve Veselí nad Lužnicí. Letos byla udělena také cena jihočeského hejtmana Jana Zahradníka s názvem INSPIRA, kterou získala stavba Dětského centra v Táboře.

Cílem soutěže je propagovat kvalitní, hospodárně navržené stavby a dobré architektonické, technické i technologické řešení konkrétního díla.

/kž/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down