01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Veletržní Brno uvítá (nejen) starosty

Pavilony E a V na brněnském výstavišti se ve dnech 17. až 21. dubna stanou uzlovými body mezinárodního veletrhu investičních příležitostí URBIS INVEST 2007. Plně obsazeny však budou také okolní volné plochy, na nichž výrobci, dovozci i prodejci hodlají předvést zejména špičkovou komunální techniku. Zástupci měst a obcí by si ovšem neměli nechat ujít ani návštěvu dalších pavilonů, kde se souběžně budou konat mezinárodní Stavební veletrhy Brno.

Přehlídka poradenských firem, které pro města a obce připravují projekty na čerpání z fondů Evropské unie. Celostátní kongres starostů a primátorů na téma Financování obcí po daňové reformě (viz str. 19). Řada podnětných odborných konferencí i možnost zkonzultovat s odborníky ve stánku Ministerstva pro místní rozvoj ČR (viz str. 20) způsoby řešení problémů, které trápí územní samosprávné celky.

Zejména tyto příležitosti vyzvedává Ing. Jana Ostrá ze společnosti Veletrhy Brno, a. s., jako zřejmě největší lákadla pro starosty a další volené zastupitele obcí a měst, ale i zaměstnance obecních a městských úřadů na letošním mezinárodním veletrhu investičních příležitostí URBIS INVEST.

Společnost Veletrhy Brno jako pořadatel a Svaz měst a obcí ČR jako spolupořadatel pro letošní ročník URBIS INVEST zvolily za ústřední téma Brownfields. Inženýrka Ostrá to vysvětluje tím, že nedostatečně využitá nebo dokonce opuštěná dříve zastavěná území trápí všechny regiony a jednoduchá řešení na jejich revitalizaci a opětovné využití prostě neexistují. "Naší snahou je podpořit úsilí o obnovu těchto zanedbaných objektů či ploch, a proto velmi úzce spolupracujeme s agenturou CzechInvest, která má téma brownfields jako jeden ze svých hlavních programů," konstatuje. "Seminář k národní strategii brownfields, který je CzechInvestem připraven na středu 18. dubna od 9.30 do pavilonu V a budou na němž prezentovány i výsledky dlouhodobé vyhledávací studie těchto ploch v ČR, však v žádném případě nezůstane jedinou akcí bohatého doprovodného programu, na kterou bych pozvala návštěvníky veletrhu URBIS INVEST. Hovoříme-li však o brownfields, pak bych ráda upozornila na to, že jednotlivé lokality s tímto označením budou rovněž obsaženy v Katalogu investičních příležitostí, který už tradičně vydáváme v rámci veletrhu URBIS INVEST," dodává Ing. Jana Ostrá.

Návštěvníky URBIS INVEST by podle ní mohla kromě investiční problematiky zaujmout hlavně technologická část veletrhu. V ní se letos představí ve skutečně velkém záběru firmy z oboru komunální techniky. Dále tam budou firmy, věnující se ekologii, třídění odpadů či zabývající se technologiemi čištění vod. Inženýrka Ostrá připomněla i projekt Ochrana proti povodním (více viz str. 20), který se letos zaměří na dynamické účinky rychle tekoucí vody.

Souběžně s veletrhem URBIS INVEST se tradičně v Brně uskuteční i Stavební veletrhy Brno - Mezinárodní stavební veletrh IBF, Mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK Brno a Mezinárodní veletrh elektroinstalací a osvětlovací techniky ELEKTRO. Doplní je ukázky montovaných, kompletně vybavených rodinných domů či vzorkovna stavebních materiálů, ale i služby poradenského střediska pro otázky bydlení a výstavby včetně finančního zajištění. Tyto ukázky a služby bude možné nalézt ve Stavebním centru EDEN, které na brněnském výstavišti zřídil Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR.

BEZPLATNÉ "ZELENÉ" PORADENSTVÍ

Hlavními tématy Stavebních veletrhů Brno letos budou Opravy bytového fondu a stejně jako loni i Zelená energie. Právě k tomuto druhému tématu, které bylo úspěšné už loni, inženýrka Ostrá podotýká: "Především nás mile překvapila vysoká účast a zájem vystavovatelů, kteří se k tématu Zelené energie znovu přihlásili. Už v roce 2006 to bylo 97 firem. Formou nejrůznějších bonusů a především zvýšené publicity, bychom rádi tyto firmy dále podporovali. V této souvislosti bych však ráda zmínila bezplatné poradenství pro návštěvníky veletrhu, které se věnuje právě tematice Zelené energie. Konkrétně jsou to témata Ekologická budoucnost a hospodaření energií, Energetická náročnost budov (regulace a eliminace ztrát energie v budovách) a Trvale udržitelný rozvoj."

NOVINKY, KTERÉ POMOHOU

Ti, kdo veletrh URBIS INVEST a Stavební veletrhy Brno dobře znají už z minulých ročníků, letos jistě postřehnou, že dochází k mírně pozměněnému uspořádání výstavní plochy. Některé obory totiž zaznamenaly natolik dynamický nárůst, že rozčlenění výstavní plochy tak, jak bylo zvykem v minulých letech, již nebylo možné. Nové uspořádání však respektuje také oborovou logiku a pořadatelé ze společnosti Veletrhy Brno doufají, že návštěvníkovi přinese ještě snazší orientaci na výstavišti než v minulosti.

Připomeňme také, že právě při příležitosti veletrhu URBIS INVEST a Stavebních veletrhů Brno bude otevřen i nový bezbariérový vstup na výstaviště, a to krytou lávkou z ulice Hlinky dvěma eskalátory přímo do přízemí pavilonu G2. Vstup nabídne rychlé a bezproblémové odbavení díky novému prostoru pro registraci, které může obsluhovat až devět osob najednou. Výhodou tohoto řešení je rovněž návaznost na tramvajovou linku č. 1 z brněnského hlavního nádraží, která bude mít přímo u nového vstupu zastávku. Nový vstup uleví i bráně číslo 1, kterou během těchto veletržních akcí procházelo v minulých letech až 25 tisíc lidí denně.

IVAN RYŠAVÝ

Starostové: Vstup zdarma

Vstupné do areálu brněnského výstaviště v době konání veletrhu URBIS INVEST a Stavebních veletrhů Brno (vstupenka bude sloužit v příslušný den i jako jízdenka v MHD):

celodenní vstupenka  120 Kč

zlevněná vstupenka  60 Kč

skupinová vstupenka pro 10 dospělých osob  90 Kč

skupinová vstupenka pro školy  30 Kč

rodinná vstupenka (jen v sobotu 21. 4.)  120 Kč

Starostové budou mít vstup zdarma.

 

Výhody předregistrace návštěvníků

Návštěvník, který se pod odkazem Registrace návštěvníků (na stránce vpravo) zaregistruje na webových stránkách www.stavebniveletrhybrno.cz, získá 50% slevu na vstupenku. Zároveň si však díky výhodám elektronické komunikace s pořadatelem Stavebních veletrhů Brno může z kanceláře či domova předem v klidu a pohodlí naplánovat a hlavně objednat program na celý veletrh. Například zajistit parkovací místo, objednat ubytování nebo zajistit si vstup na jednotlivé akce v rámci doprovodného programu.

Žhavou novinkou je asistenční služba při sjednávání schůzek: Návštěvník zadá do elektronického formuláře jméno firmy, s jejímiž zástupci má zájem se na výstavišti setkat, zbytek zařídí pracovníci Veletrhů Brno. Firmu kontaktují, domluví předběžný termín a místo schůzky a tyto informace následně předají registrovanému návštěvníkovi.

ZDROJ: VELETRHY BRNO

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down