01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

VOSA - moderní areál pro všechny

Praha 12Od listopadu loňského roku mají pražské Modřany svůj Veřejný, oddechový a sportovní areál (VOSA). V původně neudržované zahradě Základní školy profesora Švejcara vzniklo na ploše 1,5 hektaru místo pro trávení volného času obyvatel všech věkových kategorií. "Celý projekt se uskutečnil od...

Praha 12
Od listopadu loňského roku mají pražské Modřany svůj Veřejný, oddechový a sportovní areál (VOSA). V původně neudržované zahradě Základní školy profesora Švejcara vzniklo na ploše 1,5 hektaru místo pro trávení volného času obyvatel všech věkových kategorií. "Celý projekt se uskutečnil od května do listopadu roku 2006, kdy jsme areál slavnostně otevřeli. Všechny aktivity se však v něm naplno rozběhnou letos na jaře," uvedl Petr Hána, starosta Městské části Praha 12, která zahrnuje především Modřany. A co všechno se v něm nabízí? Především víceúčelová sportoviště, například k míčovým hrám (basketbal, fotbal, nohejbal apod.), petanque a dalším. Příjemné zázemí (prolézačky, skluzavky atd.) tam najdou i maminky s malými dětmi. Oddechové místo je vytvořeno rovněž pro starší a postižené občany. Je tam také přírodní amfiteátr s pěkným pódiem a hledištěm pro nejrůznější kulturní a společenské akce, kde si mohou zájemci svá vystoupení kdykoli vyzkoušet.

Budování celého areálu bylo včas a podrobně prodiskutováno s obyvateli městské části a v nejednom případě projektant přihlédl i k jejich požadavkům. Tak to konečně zde dělají vždy, když se připravuje něco nového. Například letos v lednu se za účasti veřejnosti projednávala úprava pozemků okolo obchodního centra Labe a U Vlečky v Komořanech. I v těch případech bude samozřejmě přihlédnuto k mínění občanů.

VOSA stála celkem 18 milionů korun. Náklady na její výstavbu poskytla především Evropská unie, ale spolupodílely se také stát, hlavní město Praha a Městská část Praha 12.

Pokud jde o čerpání unijních peněz, patří tato městská část k nejprogresivnějším. Celkem už získala 60 milionů korun, zejména na budování kanalizace ve starých Modřanech, obnovu komunikací i na úpravu dětských hřišť, která již nesplňovala současné požadavky.

A další plány? Letos k již vybudované cyklostezce podél Vltavy přibude další v délce více než dva kilometry a povede až do Vraného nad Vltavou, nebo přes most Závodu míru na Zbraslav a dále do údolí Berounky.
/es/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down