01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Obliba veletrhu Regiontour vzrůstá

BrnoNa začátku nové turistické sezóny hostilo tradičně Výstaviště Brno ve dnech 11. až 14. ledna již 16. mezinárodní veletrh turistických možností v regionech Regiontour a zároveň 17. mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu GO.V pavilonu V včetně přilehlé volné plochy se kromě tradičních...

Brno
Na začátku nové turistické sezóny hostilo tradičně Výstaviště Brno ve dnech 11. až 14. ledna již 16. mezinárodní veletrh turistických možností v regionech Regiontour a zároveň 17. mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu GO.

V pavilonu V včetně přilehlé volné plochy se kromě tradičních vystavovatelů - Českých drah, Klubu českých turistů nebo Muzea rekordů a kuriozit Pelhřimov, mnohem víc než doposud prezentovaly jednotlivé regiony a kraje.

Čtyři moravské kraje se představily pod názvem Morava a Slezsko - přijďte a poznejte více! "Společným zájmem krajů Moravskoslezského, Olomouckého, Jihomoravského a Zlínského je přivést do jejich teritoria větší počet zejména zahraničních turistů," konstatoval hejtman Zlínského kraje Libor Lukáš.

S atraktivní nabídkou přišel na veletrh Středočeský kraj. "Návštěvníky přitahují také moderní a unikátní expozice muzeí a galerií. Za pozornost stojí například vybudování expozice kočárků v Regionálním muzeu v Mělníku, zřízení Muzea obětí komunismu v bývalém zajateckém táboře z let 1947 až 1949 u Příbrami nebo zpřístupnění expozice Bitva u Lipan v Českém Brodě," uvedl hejtman kraje Petr Bendl.

Osm měst Vysočiny ve společné expozici seznámilo návštěvníky se svými novými propagačními tiskovinami. Komplexní nabídka obsahuje trasy pro pěší putování Vysočinou, tipy na výlet pro cyklisty s mapkami včetně profilací tras. Doplněný je i přehled všech přístupných hradů, zámků, galerií, muzeí pod názvem Dědictví minulosti. "Zvláště přitažlivá jsou města s památkami UNESCO včetně tipů na ubytování a kulturního kalendáře," připomíná náměstkyně hejtmana pro regionální rozvoj kraje Vysočina Marie Černá.

Expozice Ústeckého kraje v centrální části pavilonu poskytla zázemí i pro 13 severočeských měst, obecně prospěšnou společnost České Švýcarsko, Tolštejnské panství a Regiocentrum.

Kraj představil více než 10 různých publikací, skládaček nebo map. Nechyběly mezi nimi informace o nejdůležitějších kulturních památkách, ubytování v kraji, celkově i v jednotlivých oblastech, materiál o aktivním trávení volného času nebo o lázeňské péči. I v průběhu letošního veletrhu zástupci kraje jednali nejen s tuzemskými touroperátory, ale i slovenskými a dalšími.
/mp/

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down