01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Jak co nejvíce ušetřit za vytápění?

Ostrava Pro odpověď na tuto otázku si zajelo ve dnech 15. až 18. ledna na výstavu Infotherma celkem 22 180 návštěvníků. Seznámili se s nabídkou 312 vystavovatelů, kteří se specializují na vytápění, úspory energií a využívání obnovitelných zdrojů. Výstavu si nenechali ujít starostové a další...

Ostrava

Pro odpověď na tuto otázku si zajelo ve dnech 15. až 18. ledna na výstavu Infotherma celkem 22 180 návštěvníků. Seznámili se s nabídkou 312 vystavovatelů, kteří se specializují na vytápění, úspory energií a využívání obnovitelných zdrojů. Výstavu si nenechali ujít starostové a další zástupci obcí a měst. Osmdesát z nich se zúčastnilo také doprovodného semináře, kde mj. získali informace o výstavbě i provozu kotelen na biomasu a bioplyn. Pozitivní bylo, že v diskusi vystoupili zástupci obcí spolu s realizátory a provozovateli, kteří již mají s těmito druhy vytápění zkušenosti.

Využívání obnovitelných zdrojů včetně dotací ze státních a evropských fondů byly častými otázkami zástupců měst a obcí také v poradenském středisku, v němž po celou dobu výstavy byli k dispozici odborníci z ministerstev, svazů, specializovaných firem i vysokých škol. Diskuse ukázala, že ohřev vody pomocí solárních kolektorů, vytápění biomasou, bioplynem, ale i pomocí tepelných čerpadel se stává stále více předmětem zájmu majitelů rodinných domků, firem i obecních a městských úřadů.

Vzhledem k postupnému narůstání cen za nejrozšířenější současné zdroje vytápění se dá předpokládat, že Infotherma i do budoucna má české veřejnosti co říci. Té letošní se zúčastnilo o pětinu firem více než loňské, která se konala ve Frýdlantu nad Ostravicí. Tam tato přehlídka před 14 lety začala a v příštím roce se tam původně měla zase vrátit do rekonstruované haly. Jak však pro Moderní obec sdělil ředitel Infothermy Ing. Libor Kostelný, ostravské výstaviště na Černé louce nabídlo větší a navíc moderně vybavené vystavovací plochy, takže Infotherma zůstane i v příštím roce v Ostravě.

/lm/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down