01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Hudba a památky UNESCO

Vytvářet mosty spojující lidi různých zemí a kultur je cílem Mezinárodního hudebního festivalu Pontes - Mosty porozumění, který se v letošním roce uskuteční už počtrnácté. Rezidenčním orchestrem festivalu jsou Virtuosi di Praga v čele se svým zakladatelem Oldřichem Vlčkem. V letošním roce bude...

Vytvářet mosty spojující lidi různých zemí a kultur je cílem Mezinárodního hudebního festivalu Pontes - Mosty porozumění, který se v letošním roce uskuteční už počtrnácté. Rezidenčním orchestrem festivalu jsou Virtuosi di Praga v čele se svým zakladatelem Oldřichem Vlčkem.

V letošním roce bude festival zahájen 18. června koncertem v pražském Rudolfinu, pak se postupně přesune do jednotlivých míst v Česku, na Slovensku a v další ch zemích. V ČR se uskuteční koncerty ve všech městech, na jejichž území se nacházejí památky UNESCO s výjimkou Brna, které zastoupí nedaleké Křtiny. Závěr festivalu bude 4. prosince. Na programu bude především hudba starých českých mistrů, někdy ještě zčásti neobjevená nebo neprávem opomíjená. Festival s ní přichází v rámci programu Desetiletí obnovy české duchovní hudby, která představí produkci 18. a 19. století.

Česká a moravská města s památkami UNESCO tento festival velmi vítají. Jak řekla nynější předsedkyně sdružení těchto měst, místostarostka Telče Hana Müllerová, spojení krásného prostoru s krásnou hudbou je ideální propagací nejen české kultury, ale také příslušných míst.

/jo/

Napsat komentář

Napsat komentář

Komentáře k článku

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down