01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zámek Žerotínů kulturním centrem

Valašské MeziříčíCelkem 260 mil. Kč si už vyžádala rozsáhlá rekonstrukce zámku Žerotínů. S přestávkami trvá již deset let. Podle informací Josefa Beneše, tiskového mluvčího Městského úřadu ve Valašském Meziříčí, zbývá ještě opravit jižní křídlo a polovinu západního. Radní přitom upustili od...

Valašské Meziříčí
Celkem 260 mil. Kč si už vyžádala rozsáhlá rekonstrukce zámku Žerotínů. S přestávkami trvá již deset let. Podle informací Josefa Beneše, tiskového mluvčího Městského úřadu ve Valašském Meziříčí, zbývá ještě opravit jižní křídlo a polovinu západního. Radní přitom upustili od původního záměru zřídit v této historicky památné budově hotel a rozhodli se pro projekt kongresového a vzdělávacího centra v hodnotě zhruba 100 mil. Kč. Město předpokládá, že až 85 % prostředků získá z fondů EU. Český stát na celkovou rekonstrukci doposud přispěl 129 mil. Kč.

Zámek Žerotínů je už dnes reprezentativním a vyhledávaným centrem kulturního života ve městě. Je zde divadelní sál, kavárna s terasou a M-klub. Ně-které významné kulturní akce se konají na zámeckém nádvoří. V sousedství zámku je bývalá sýpka, která rovněž prošla rozsáhlou rekonstrukcí. Od listopadu v ní měla začít působit Agentura pro rozvoj mikroregionu Valašskomeziříčsko-Kelečsko, která v sýpce připravuje turistickoinformační centrum a městskou galerii.
/lm/

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down