01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Oceněná požární stanice v Plzni

Devatenáctého října udělil primátor města Plzně Miroslav Kalous Cenu Hanuše Zápala za období 1990 až 2005 Ing. arch. Václavu Ulčovi a Ing. arch. Radku Dragounovi za architektonické řešení budovy Centrální požární stanice Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje. "Rádi bychom povznesli stavební...

Devatenáctého října udělil primátor města Plzně Miroslav Kalous Cenu Hanuše Zápala za období 1990 až 2005 Ing. arch. Václavu Ulčovi a Ing. arch. Radku Dragounovi za architektonické řešení budovy Centrální požární stanice Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje. "Rádi bychom povznesli stavební kulturu našeho města. Chceme proto podpořit zájem veřejnosti a investorů na vytváření staveb s vysokou architektonickou a zároveň technickou kvalitou," uvedl Ing. Miroslav Kalous.

Předseda poroty Ing. arch. Vlado Milunić k tomu dodává: "U vítězné stavby porota hodnotila zejména její bohulibou náplň a společenskou prospěšnost samotného zařízení, které nevystavovalo na odiv množství finančních prostředků do stavby vložené."

Centrální požární stanice je dispozičně i technicky složitý komplex, který spojuje prvky průmyslového provozu s ubytováním, školicím centrem a krizovým řízením (viz snímek na titulní straně Moderní obce č. 11). Areál doplňují závodní dráhy, hřiště, předpolí výjezdu, parkování, heliport. Kromě posilovny, sauny a tělocvičny jsou zde speciální podzemní komory protiplynového polygonu pro přípravu hasičů v extrémních podmínkách.

/ks/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down