01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Evropská unie v kostce

PrahaŽáci druhého stupně 44 vybraných pražských základních škol obdrželi letos v září interaktivní pomůcku - EU v kostce. Skládá se z obalu - kostky a karet, které si školák do kostky ukládá. Úvodní karta obsahuje informace a kontakty na integrovaný informační systém Úřadu vlády ČR o Evropské unii....

Praha
Žáci druhého stupně 44 vybraných pražských základních škol obdrželi letos v září interaktivní pomůcku - EU v kostce. Skládá se z obalu - kostky a karet, které si školák do kostky ukládá. Úvodní karta obsahuje informace a kontakty na integrovaný informační systém Úřadu vlády ČR o Evropské unii. Patnáct informačních karet seznamuje s historií, strukturou, symboly EU, 148 karet je věnováno zeměpisu, přírodopisu, hospodářství, historii, kultuře, umění a dalším zajímavostem 25 členských zemí včetně čekatelských. Pracovních karet je 120, každá obsahuje pět otázek. Na žákovi je, aby ze tří možných odpovědí označil tu správnou. EU kostka obsahuje ještě jednu kartu pro zpětnou vazbu. Lze na ní vyjádřit připomínky a názory na tuto užitečnou pomůcku. Učitelé mají k dispozici manuál ve formě metodického listu, tj. pokyny a doporučení, jak s ní pracovat na modelových hodinách výuky o EU. Zároveň jsou v něm uvedeny správné odpovědi na jednotlivé otázky.

Pomůcku EU v kostce vytvořila agentura ESCAPE (PhDr. Kateřina Hlavatá a Mgr. Eva Krumpholcová) za podpory odboru pro informování o evropských záležitostech Úřadu vlády ČR v rámci Grantového řízení 2006.
/es/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down