01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Geografický informační systém MISYS společnosti GEPRO slaví jubileum

Hlavní oblastí činnosti společnosti GEPRO s. r. o. je vývoj geografického informačního systému MISYS a poskytování služeb v této oblasti. Letos systém MISYS překročil první tisícovku implementací ve městech a obcích celé ČR. To je určitě úctyhodné číslo.

Vždyť na území, spravovaném systémem MISYS, žije více než 2,5 miliónu obyvatel a tržní podíl systému u obcí a měst dosahuje v závislosti na konkrétních kritériích 25 až 35 procent. A protože GIS nepotřebují jen města a obce, může se systém MISYS pochlubit využitím v dalších oblastech - od různých státních institucí až po nejrůznější subjekty komerčního sektoru. Počet těchto instalací už nyní převyšuje dvě stovky.

ROZSÁHLÁ DEALERSKÁ SÍŤ

Pro takovou síť zákazníků je potřeba mít i rozsáhlou síť poskytující kromě dodání systému i další škálu služeb spojených s jeho provozem. Společnost GEPRO vsadila na rozsáhlou dealerskou síť po celé České republice. Jádro sítě, zahrnující přes stovku partnerských firem, tvoří čtyři desítky převážně geodetických firem, které se na problematiku GIS rovněž orientují. Pro geodetické firmy je spojení geodetické problematiky s GIS více než přirozené, což dává základ pro velice komplexní portfolio služeb, které mohou svým zákazníkům, tedy i obcím a městům poskytnout.

GEPRO na druhé straně vytváří prostředí pro výraznou odbornou podporu dealerů. Zprostředkovává jim aktuální informace o trendech v oblasti GIS, poskytuje podporu při obchodní činnosti a pořádá pravidelně bezplatné cykly školení. V některých případech je dokonce schopno integrovat dílčí dodávky dealerů ve větším rozsahu, než odpovídá oblastem jejich působnosti. A v takové jednotě je velká síla.

POMOCNÍK PRO CHOD OBCE

Vraťme se ještě k významu geografických informačních systémů pro obce a města. Dnes už je bez nich prakticky správa a rozvoj území nepředstavitelná. Katastr nemovitostí, územní plány, projekty pozemkových úprav a další, to vše již dnes běžně existuje v digitální podobě. A geoinformační systém všechny tyto údaje může efektivně využívat k zajišťování běžného chodu obce.

Pro specializované činnosti veřejné správy je nad systémem MISYS vyvinuta řada pasportních modulů, které umožňují spravovat snad veškerý obecní majetek. A to zase bývá nezbytnou podmínkou pro čerpání finančních zdrojů z Evropské unie pro další rozvoj obcí a regionů. Nejen proto závěrem konstatujme, že MISYS vlastně slouží nám všem pro lepší život.

/kp/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down