01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kroměříž převezme štafetu

Kroměříž je vítězem grantového řízení na podporu kampaně Rok stromu, kterou vyhlašuje Nadace Partnerství.

Znamená to, že město převezme pomyslnou štafetu po městu Strakonice a počínaje letošním říjnem bude po dvanáct měsíců ekologicko-osvětový projekt Rok stromu uskutečňovat.

Obyvatelé Kroměříže se mohou těšit na celou řadu zajímavých aktivit, jejichž hlavním cílem je propagace a osvěta ochrany přírody s důrazem na význam a funkci stromů.

"Cílem projektu je podnítit zájem místních obyvatel všech věkových skupin o ochranu životního prostředí a vyvolat pozitivní vztah k přírodě symbolizované stromy," konstatovala místostarostka města Kroměříže Olga Sehnalová. Kampaň by měla být v příštím roce stěžejní akcí projektu Zdravé město Kroměříž. Naváže na již probíhající spolupráci města, škol, neziskového sektoru a nově i podnikatelské veřejnosti.

"Chceme, aby byla pestrá, smysluplná a zajímavá skutečně pro širokou veřejnost. Na jejím uskutečnění se bude podílet řada významných partnerů, například Knihovna Kroměřížska, Středisko volného času Šipka, ČSOP Planorbis, Dům kultury Kroměříž, Muzeum Kroměřížska, Občanské sdružení Alternativa 003, dále Klub UNESCO, základní umělecká škola, Gymnázium Kroměříž a další," poznamenala Olga Sehnalová.

Podle místostarostky je spektrum partnerů zárukou pestrého programu, v němž nebudou chybět výtvarné, pěvecké, recitační, literární a fotografické soutěže včetně přehlídek vítězů, tematické přednášky o stromech a přírodě vůbec i oblíbené vycházky s odborným výkladem. Součástí kampaně budou také výstavy, koncerty klasické i rockové hudby.

Plánuje se také vydání publikace o památných stromech regionu či vyhlášení a vyhodnocení soutěže Strom roku 2007.

K aktivitám s přímým a praktickým dopadem pak bude patřit výsadba stromů či organizování úklidu v přilehlém okolí města.

Kampaň Rok stromu navazuje bezprostředně na aktivity projektu Zdravé město, který se v Kroměříži uskutečňuje již 10 let. Posiluje místní partnerství a zapojuje do něj další subjekty, občany a zejména podnikatelský sektor. Vhodným způsobem rovněž spojuje kulturně společenské akce s konkrétními akcemi k ochraně životního prostředí.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down