01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Informace o interním výběrovém řízení na úřední desce

Může město informaci (pozvánku) o interním výběrovém řízení na místa vedoucích učitelek ve sloučené mateřské škole zveřejnit na vývěsce města? Vycházím z toho, že vývěskou města máte zřejmě na mysli úřední desku městského úřadu. Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších...

Může město informaci (pozvánku) o interním výběrovém řízení na místa vedoucích učitelek ve sloučené mateřské škole zveřejnit na vývěsce města?

Vycházím z toho, že vývěskou města máte zřejmě na mysli úřední desku městského úřadu. Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o obcích), upravoval institut úřední desky obecního úřadu v § 112 (po 1. lednu 2006 v souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, se toto ustanovení zrušilo).

Zákon o obcích na několika místech stanovuje, které dokumenty musí být zveřejněny na úřední desce. Například právní předpisy obce (§ 12 odst. 1 zákona o obcích), nebo tzv. záměry obce o zamýšlených dispozicích se svým nemovitým majetkem (§ 39 odst. 1 zákona o obcích) se povinně zveřejňují na úřední desce, přičemž řádné nesplnění této povinnosti má vliv na platnost těchto obecních dokumentů.

Dále se na úřední desce obecního úřadu vyvěšují dokumenty jiných orgánů veřejné moci (viz například postup podle § 25 odst. 3 nového správního řádu atd.). Na straně druhé však zákon o obcích či jiný právní předpis výslovně neupravuje, co naopak nesmí být vyvěšeno na úřední desce obecního úřadu.

Podle mého názoru lze - vedle povinně zveřejňovaných - na úřední desce obecního úřadu obecně vyvěsit veškeré listiny, které se týkají činnosti orgánů obce, popřípadě jí zřízených příspěvkových organizací či organizačních složek obce.

S ohledem na výše uvedené lze učinit závěr, že pokud byla na úřední desce městského úřadu vyvěšena pozvánka na interní výběrové řízení na místo učitelky v mateřské škole, kterou zřídilo dané město, nejde z tohoto titulu o žádné překročení pravomoci ze strany města.

Mgr. Jan Břeň
právník

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down