01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

INVEX a DIGITEX 2006: Dny krajů měst a obcí s novými tématy

Letošní Dny krajů, měst a obcí, které budou opět součástí mezinárodních veletrhů INVEX a DIGITEX, už mají konkrétní termín i podobu. Uskuteční se 9. až 10. října na brněnském Výstavišti v pavilónu G1 s podtitulem Občan - úřad - internet. Nabídnou úspěšná řešení v oblasti komunikačních a...

Letošní Dny krajů, měst a obcí, které budou opět součástí mezinárodních veletrhů INVEX a DIGITEX, už mají konkrétní termín i podobu. Uskuteční se 9. až 10. října na brněnském Výstavišti v pavilónu G1 s podtitulem Občan - úřad - internet. Nabídnou úspěšná řešení v oblasti komunikačních a informačních technologií (ICT), která mohou inspirovat jak kraje, tak města či malé obce.

Program setkání se připravuje ve spolupráci s Asociaci krajů ČR, Svazem měst a obcí ČR, příslušnými ministerstvy a firmami. Zajímavých témat bude celá řada, mj. možnosti financování projektů z fondů EU v programovém období 2007 až 2013 včetně prezentace už schválených řešení z předchozích let, přínos informačních technologií pro rozvoj komunikace s občany (elektronické podatelny, úřední desky, bezpečnost komunikace apod.), elektronické zpracování základních ekonomických dokladů a další.

První den setkání bude také vyhlášena Cena odborné veřejnosti za projekt v oblasti ICT měst a obcí (podrobnosti viz rámeček). Oceněny budou tři projekty bez rozdílu umístění. Vítězná řešení budou poté prezentována účastníkům setkání. Nápad podpořit tímto oceněním vznik dalších projektů ICT financovaných z fondů EU, vzešel z diskuse s vedoucími odborů informatiky krajských úřadů a zástupců Asociace krajů ČR.

Očekává se, že jednotlivé přednášky, které budou na programu letošního setkání Dnů krajů, měst a obcí, navštíví okolo 1500 účastníků. Konkrétní témata navrhlo na svém nedávném jednání na brněnském Výstavišti 23 vedoucích odborů informatiky krajských a městských úřadů i reprezentantů firem zabývajících se ICT.

Připravovaný program zahrnuje rovněž odborné vzdělávací přednášky formou školení, jejichž obsah vychází z průzkumu uskutečněného letos v dubnu ve 100 městech tří velikostních kategorií (10 až 20 tisíc, 20 až 50 tisíc a nad 50 tisíc obyvatel ve všech 14 krajích). Ze získaných údajů vyplývá, že k nejžádanějším tématům patří bezpečnost informačních systémů - 92 %, komunikační infrastruktura - 89 %, mapové služby - 87 %, financování ICT projektů - 86 %, e-government na regionální úrovni - 81 %, komunikační systémy pro kontakt občana s úřadem (Call centrum, web, e-mail, SMS) - 79 %. Tuto část setkání (9. října) zahájí přednáška na téma Bezpečnost informačních systémů, dále budou následovat vystoupení k mapovým službám, geografickým a informačním systémům atd. (10. října).

Na informačním molu pavilónu G1 se také uskuteční komerční prezentace vystavujících firem (9. a 10. října). Přehled prezentací bude zveřejněn do konce června po dohodě s firmami na www.invex/dkmo.cz.

Cena odborné veřejnosti za projekt v oblasti ICT měst a obcí

Přihlášku pro zveřejnění svého projektu obdrží města a obce v červnu. 
Uzávěrka přihlášek: 30. července 2006.
Vyjádření odborné veřejnosti: do 20. srpna 2006
Vyhlášení vítězných projektů: 9. října 2006
Odměna pro vybrané projekty: balíček softwaru od spolupořádajících firem

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down