01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Přestavba liberecké ČOV potrvá dva roky

LiberecV rámci projektu Lužická Nisa se uskuteční v průběhu příštích dvou let komplexní rekonstrukce a zároveň rozšíření čistírny odpadních vod (ČOV) ve Starých Pavlovicích, která slouží přes 12 let Liberci a přilehlému okolí k čištění komunálních odpadních vod. Přestavba v mechanicko-biologické...

Liberec

V rámci projektu Lužická Nisa se uskuteční v průběhu příštích dvou let komplexní rekonstrukce a zároveň rozšíření čistírny odpadních vod (ČOV) ve Starých Pavlovicích, která slouží přes 12 let Liberci a přilehlému okolí k čištění komunálních odpadních vod. Přestavba v mechanicko-biologické čistírně, která začala v první polovině letošního května, by měla skončit na podzim roku 2008. Součástí projektu je i postupné přebudování zbývajících čtyř biolinek, objektů kalového a plynového hospodářství či instalace řídícího systému, který zajistí optimální provoz čistírny.

Důvodem k tak zásadní rekonstrukci je přísnější legislativa, která vyžaduje, aby byly ČOV s kapacitou nad 10 tisíc ekvivalentních obyvatel po roce 2010 schopné z odpadních vod odstranit dusík a fosfor. "Projekt Lužická Nisa by měl do roku 2009 významně přispět k uvedení vodohospodářské infrastruktury v aglomeraci Liberec - Jablonec nad Nisou do souladu s legislativou EU i navazující českou legislativou," konstatoval zástupce investora Ing. Jiří Šťastný, manažer projektu ze Severočeské vodárenské, a. s.

Více o projektu Lužická Nisa

Integrovaný (sdružený) projekt Lužická Nisa za celkem 31,3 mil. eur tvoří tři subprojekty - Pitná voda, Kanalizační systém a Odpadní voda zahrnující i rekonstrukci liberecké ČOV.
Z Fondu soudržnosti EU získá 20,7 mil. eur a dalších 35 mil. Kč poskytne Státní fond životního prostředí ČR. Na zbývající části se bude investičně podílet SVS.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down