01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Patří mezi nejlepší v Evropě

České Budějovice V soutěži o titul Nejlepší v Evropě (The Best of Europe) jsou mezi 12 nejlepšími evropskými městy i České Budějovice. Ocenění za organizaci Evropského týdne mobility v roce 2005 získala také města: Almada (Portugalsko), Bologna (Itálie), Budapešť (Maďarsko), Edinburgh (Velká...

České Budějovice

V soutěži o titul Nejlepší v Evropě (The Best of Europe) jsou mezi 12 nejlepšími evropskými městy i České Budějovice. Ocenění za organizaci Evropského týdne mobility v roce 2005 získala také města: Almada (Portugalsko), Bologna (Itálie), Budapešť (Maďarsko), Edinburgh (Velká Británie), Kodaň (Dánsko), Koprivnica (Chorvatsko), León (Španělsko), Lublaň (Slovinsko), Lubin (Polsko), Zoetemeer (Nizozemsko) a Ženeva (Švýcarsko).

České Budějovice pořádaly Evropský týden mobility (ETM) a Evropský den bez aut (EDBA) loni již počtvrté. Město nabídlo školám řadu výchovných programů, které propagovaly hlavní téma této akce pro loňský rok Do práce a do školy - bez auta. V mnoha školách pokračoval program o zásadách bezpečnosti a pravidlech dopravy po celý školní rok 2005/2006. "Například kampaň Na kole jen s přilbou potrvá nejméně čtyři roky, aby měla co největší dopad. Dětem, které jezdí s přilbou, rozdáváme blikačky, lahve na kolo nebo létající talíře. Hlavní odměnou jsou však nová jízdní kola," uvedla náměstkyně primátora Českých Budějovic Ivana Popelová. Město občanům během ETM nabídlo řadu udržitelných forem dopravy včetně jízd na kolech po městských cyklotrasách a v trolejbusech. Magistrát zakoupil pro své úředníky služební kola, která využívají ke svým cestám po městě. V roce 2005 město vybudovalo část sítě cyklotras, které vedou z centra do nákupních středisek. Vylepšilo také několik přechodů pro chodce na frekventovaných víceproudých silnicích.

Další informace

Evropský týden mobility: Podporuje ekologičtější způsoby dopravy a napomáhá při omezování individuální automobilové dopravy. Celoevropská soutěž Nejlepší v Evropě ukazuje nejlepší příklady ETM z různých evropských zemí, které mohou inspirovat ostatní.
EDBA a ETM v Evropě: http://www.mobilityweek-europe.org.
Evropský týden mobility a Evropský den bez aut v ČR: http://www.env.cz/edba.
Statutární město České Budějovice: http://www.c-budejovice.cz/cz.
Národní síť Zdravých měst ČR: http:// www.nszm.cz.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down