01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sto deset bezbariérových bytů pod jednou střechou

Praha 9Sto deset nových bytů v domě s pečovatelskou službou v hodnotě 130 mil. Kč získala Městská část Praha 9 od hl. města Prahy. Výhodou sociálního zařízení je variabilita jednotlivých bytových jednotek, které lze po drobných stavebních zásazích přizpůsobit pro bezbariérové užívání. Jednotlivé...

Praha 9

Sto deset nových bytů v domě s pečovatelskou službou v hodnotě 130 mil. Kč získala Městská část Praha 9 od hl. města Prahy. Výhodou sociálního zařízení je variabilita jednotlivých bytových jednotek, které lze po drobných stavebních zásazích přizpůsobit pro bezbariérové užívání. Jednotlivé byty jsou plně vybaveny včetně kuchyňských linek. V suterénu budovy se nachází recepce napojená na kamerový systém, v přízemí prostorná kuchyně s jídelnou, centrum osobní hygieny a kadeřnictví.

Pečovatelská služba se po domově seniorů a stacionáři pro děti stala součástí Střediska sociální péče Prahy 9. "Evidujeme 71 žádostí o umístění, což by znamenalo počáteční obsazení takřka ze tří čtvrtin," říká Karel Lukáč, ředitel Střediska sociální péče. Podle něj je propojení všech zařízení prospěšné, kromě nepřetržité pečovatelské služby je pro klienty k dispozici i lékař.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down