01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Soutěž pro městský mobiliář

Na brněnském veletrhu URBIS INVEST se letos představilo i občanské sdružení City Point. Už loni uspořádalo úspěšnou soutěžní přehlídku městského mobiliáře City Point/Na cestě městem, která si klade za cíl probudit zájem odborníků i široké veřejnosti o dosud ještě mnohde opomíjené téma. Letos...

Na brněnském veletrhu URBIS INVEST se letos představilo i občanské sdružení City Point. Už loni uspořádalo úspěšnou soutěžní přehlídku městského mobiliáře City Point/Na cestě městem, která si klade za cíl probudit zájem odborníků i široké veřejnosti o dosud ještě mnohde opomíjené téma. Letos organizátoři přehlídky přicházejí s řadou změn. Například se chtějí více zaměřit na kategorii Realizovaná díla, aby městům i firmám poskytli možnost předvést úspěšně sloužící prvky městského mobiliáře realizované v letech 1990 až 2006.

V kategorii Nová inspirace se sdružení rozhodlo vypsat konkrétní tematické okruhy - mj. proto, aby soutěž postupně rovnoměrně pokryla celé spektrum prvků městského mobiliáře. Letos to jsou témata: Svítidlo v městském prostředí - svítidla vhodná pro užití ve veřejném prostoru; Němý kolportér - pro distribuci tiskovin nabízených zdarma; Reklamní prvek jako součást městského organismu - jakýkoliv konkrétní prvek městského mobiliáře, který je nosičem informace (reklamy). Navíc je vypsána zvláštní cena firem Indal a Urban Design - Light & Nature in the City, která je zaměřena na návrh prvku světelného mobiliáře. Přihlášené práce se objeví v katalogu CITY POINT book 2006 a vítězné prvky se představí na řadě výstav po celém území ČR.

Termín pro odevzdání soutěžních panelů je 15. září 2006.

Bližší informace o projektu jsou na www.citypoint.cz.

/cp/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down