01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Abeceda pro starosty a úředníky 2006

Do červencového vydání Moderní obce připravujeme přílohu Abeceda pro starosty a úředníky 2006, jejímž obsahem budou aktuální otázky a zkušenosti z praxe související s novým správním řádem. Abeceda se bude zabývat postavením správního orgánu a jednáním jménem obce nejen při vydávání usnesení,...

Do červencového vydání Moderní obce připravujeme přílohu Abeceda pro starosty a úředníky 2006, jejímž obsahem budou aktuální otázky a zkušenosti z praxe související s novým správním řádem. Abeceda se bude zabývat postavením správního orgánu a jednáním jménem obce nejen při vydávání usnesení, rozhodnutí, ale také úkony správního orgánu mimo správní řízení. Pozornost bude věnovat i vedení spisu, oprávněné úřední osobě, zahájení řízení, identifikaci účastníků správního řízení, odůvodnění usnesení, ale také oznamování rozhodnutí a vyznačování nabytí právní moci. Příloha se rovněž zaměří na postup při neformálních úkonech správních orgánů, například při poskytování stanovisek, vyjádření či při žádostech. Své místo v ní nalezne i náprava vadných úkonů správního orgánu a nebudou v ní chybět ani praktické vzory písemností.

Výtisky časopisu Moderní obec navíc si lze objednat na e-mail: predplatne@economia.cz, www.conomia.cz, tel.: 233 071 197.

redakce

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down