01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Praha staví první byty formou PPP

Městská část Praha-BěchovicePrvních deset bytů postavených jako projekt Public Private Partnership (PPP) získá hlavní město Praha letos na podzim ve dvou čtyřpodlažních domech v Českobrodské ulici v Běchovicích. Tato výstavba má ověřit funkčnost zapojení soukromého sektoru do nové výstavby bytů....

Městská část Praha-Běchovice

Prvních deset bytů postavených jako projekt Public Private Partnership (PPP) získá hlavní město Praha letos na podzim ve dvou čtyřpodlažních domech v Českobrodské ulici v Běchovicích. Tato výstavba má ověřit funkčnost zapojení soukromého sektoru do nové výstavby bytů. "Poprvé jsme v praxi vyzkoušeli cestu, kdy jsme nabídli pozemky připravené pro bytovou výstavbu a hledali strategického partnera, který na nich bytové domy postaví. Místo koupě pozemků nám na základě jejich ceny poskytne poměrnou část bytů," konstatoval náměstek primátora hlavního města Prahy Jan Bürgermeister.

Z celkového počtu 85 nových bytů v Českobrodské ulici deset obdrží město, potažmo Městská část Praha-Běchovice. Její starosta Jiří Santolík si výstavbu formou PPP pochvaluje: "Domy se staví na místě bývalého rozpadajícího se statku. Pro městskou část by bylo náročné investovat potřebné finanční prostředky, byť jen na demolici. Tím, že se podařilo najít investora, vyrostou zde nejen nové byty, ale zlepší se i infrastruktura. Předpokládáme, že v okolí domů se postupně zrodí nové centrum Běchovic."

Podle Jana Bürgermeistera by se tímto způsobem mělo i do budoucna postupovat při zajištění nových bytů. "Pro rok 2007 už neplánujeme zapojení daňových výnosů do bytové výstavby. Formou PPP bychom chtěli projekčně a majetkově připravit výstavbu dalších dvou tisíc bytů," doplňuje.

Pokud se tak stane, hlavní město Praha bude moci investovat finanční prostředky místo do nového bydlení (každoročně kolem 700 mil. Kč) do jiných strategických projektů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down