01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Přednostní registrace domény .EU končí

Přednostní registrace domény .EU končí Už od 7. prosince 2005 mohou české úřady žádat o registraci domény .EU. Oprávněnost žádostí potvrzuje Ministerstvo informatiky, které každý den obdrží v průměru pět žádostí a má na jejich vyřízení 90 dnů. Úřad, který chce o doménu .EU požádat, se musí nejdříve...

Přednostní registrace domény .EU končí

Už od 7. prosince 2005 mohou české úřady žádat o registraci domény .EU. Oprávněnost žádostí potvrzuje Ministerstvo informatiky, které každý den obdrží v průměru pět žádostí a má na jejich vyřízení 90 dnů. Úřad, který chce o doménu .EU požádat, se musí nejdříve obrátit na jednu z firem, která registraci v ČR nabízí (seznam registrátorů je k dispozici na webových stránkách evropského sdružení EURid). Ta pak žádost postupuje společnosti PriceWaterhouseCoopers v Bruselu, která žádosti a dokumenty scanuje a v případě žádosti české instituce posílá k ověření Ministerstvu informatiky. Tento postup se týká pouze žádostí veřejných institucí v přednostní fázi registrace domény .EU, která by měla skončit 6. dubna.

Přednostní registrace měla umožnit oprávněným žadatelům o doménové jméno doménu .EU bez potíží získat a zabránit tak spekulacím.

Od 7. dubna bude moci o doménu .EU, která nebyla registrována v přednostní fázi, požádat kdokoli, a to podle principu kdo dřív požádá, tomu konkrétní doména připadne. Žádná přednostní práva už nebudou zohledňována.

Další informace naleznete na www.micr, www.portal.gov.cz.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down