01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Jak vybrat makléře

Od pojištění očekáváme především dvě základní věci - dostatečně širokou pojistnou ochranu a příznivou cenu pojištění.

V oblasti správy věcí veřejných to platí tím více, že finanční možnosti jsou zpravidla omezené a veškeré transakce probíhají pod drobnohledem zákona i veřejnosti samotné. Pro zajištění těchto požadavků je dobré si vybrat vhodného pojišťovacího makléře.

Pro klienta je výhodné, pokud si nejprve vybere makléře a ve spolupráci s ním pak pojišťovnu. Jedině tak je možné zcela využít jak pozici makléře na pojistném trhu, tak kvalitu konkrétního pojistného krytí u vybrané pojišťovny.

JAKÁ KRITÉRIA BY MĚL VYBRANÝ MAKLÉŘ SPLŇOVAT?

Především musí být dostatečně velký a stabilní. Tak je zajištěna jeho odbornost, zkušenosti a zejména vyjednávací pozice u pojišťoven. Důležitá je rovněž jeho nezávislost, aby garantoval přesnou aplikaci veškerých kritérií při výběrovém řízení na pojišťovny. Makléř musí současně zajistit v roli zástupce klienta plný servis ve všech oblastech pojištění včetně likvidace škod.

Za standardní součást péče o klienta je třeba pokládat i skutečné odborné poradenství včetně prevence rizik (věcné i legislativní). Makléř musí umět skutečně poradit, proti čemu se pojistit a kolik toho pojistit. Vhodný makléř musí být také schopen pojistně-technicky řešit i rizika, která mohou být pro města a obce specifická, například problematiku okolo:

odpovědností,

dotační politiky,

ekologických škod,

zdravotnických zařízení, apod.

Správný pojistný makléř poskytuje klientovi kompletní servis v oblasti pojištění, zajištění, poradenství a uvádění nových pojišťovacích produktů. Tak zajistí pro klienta kvalitní pojistné krytí za příznivou cenu a zároveň minimalizuje finanční a lidské zdroje, potřebné k ochraně proti rizikům i při likvidaci jejich případných důsledků. Zkrátka, pojistný makléř je klientovi k dispozici tak, aby se pojištěním nemusel příliš zabývat a měl zároveň jistotu, že jeho rizika jsou řádně ošetřena.

/gr/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down