01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Přihlášky do soutěže Vesnice roku 2006 do 31. března

Poslední lednový den přijal premiér Jiří Paroubek v Lichtenštejnském paláci v Praze starosty a místostarosty vítězných obcí krajských kol soutěže Vesnice roku 2005, aby jim poděkoval za jejich aktivní účast na obnově a rozvoji venkova. Zástupci všech vítězných obcí se poté zúčastnili setkání s...

Poslední lednový den přijal premiér Jiří Paroubek v Lichtenštejnském paláci v Praze starosty a místostarosty vítězných obcí krajských kol soutěže Vesnice roku 2005, aby jim poděkoval za jejich aktivní účast na obnově a rozvoji venkova. Zástupci všech vítězných obcí se poté zúčastnili setkání s prezidentem Václavem Klausem a předsedou Senátu Přemyslem Sobotkou na Pražském hradě.

V Lichtenštejnském paláci byl zároveň oficiálně vyhlášen již 12. ročník soutěže Vesnice roku, který pořádají Spolek pro obnovu venkova, Svaz měst a obcí a Ministerstvo pro místní rozvoj. Podmínky soutěže jsou až na dvě malé změny (přihlásit se do ní nemohou obce se statutem města a jsou zrušena okresní kola) stejné jako v předchozím roce. Přihlášky lze podávat do letošního 31. března.

Podrobné informace o soutěži a výsledky krajských kol jsou na webových stránkách: www.mmr.cz, www.isu.cz, www.vesniceroku.obce.cz.

Jak soutěž probíhá

V každém kraji bude stanovena krajská hodnotitelská komise, která vybere jednoho vítěze, který postoupí do celostátního kola. Dále může komise udělit po jednom z následujících ocenění:

modrou stuhu za společenský život,

bílou stuhu za činnost mládeže,

zelenou stuhu za péči o zeleň a životní prostředí.

Krajská komise může ještě udělit diplomy:

diplom za vzorné vedení obecní knihovny,

za vzorné vedení kroniky,

za rozvíjení lidových tradic,

za kvalitní květinovou výzdobu v obci (Fulínova cena).

Celostátní hodnotitelská komise začátkem září navštíví postupně všech 13 krajských vítězů a zvolí vítěze soutěže Vesnice roku 2006.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down