01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Eurocentrum slouží nejen přeshraniční spolupráci

Jablonec Nad nisou Necelých 110 mil. Kč stálo nové moderní Centrum obchodní spolupráce Euroregionu Nisa. Téměř tři čtvrtiny finančních prostředků - 2,25 mil. eur - poskytla městu Evropská unie v rámci programu CBC PHARE. Eurocentrum slouží jednak jako středisko přeshraniční spolupráci, jednak se v...

Jablonec Nad nisou

Necelých 110 mil. Kč stálo nové moderní Centrum obchodní spolupráce Euroregionu Nisa. Téměř tři čtvrtiny finančních prostředků - 2,25 mil. eur - poskytla městu Evropská unie v rámci programu CBC PHARE. Eurocentrum slouží jednak jako středisko přeshraniční spolupráci, jednak se v jeho sálech pořádají kulturní a společenské akce.

"Centrum obchodní spolupráce je dlouhodobá akce, kterou se po prvotních koncepčních potížích podařilo od konce roku 2002 uskutečnit v rozsahu a provedení, které odpovídají podmínkám poskytnutí dotace z fondů EU. Poděkování proto patří všem, kteří se o to přičinili, tj. pracovníkům Implementační agentury Centra pro regionální rozvoj ČR, odboru rozvoje městského úřadu, stavebního dozoru, dodavatele Skanska CZ i projektantům A4 Jablonec nad Nisou," připomněl místostarosta města Petr Karásek.

Objekt je svým významem historickým počinem i ve stavebním vývoji Jablonce nad Nisou. "Bude součástí regenerace části historického centra města, která skončí v srpnu letošního roku, a to opět z podstatné části díky finanční pomoci EU - tentokrát v rámci Společného regionálního operačního programu," uzavřel starosta Jiří Čeřovský.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down