01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Aktuální publikace

Příručka Byty a katastr nemovitostí - 7. vydání přináší podrobný návod, jak mají právnické i fyzické osoby postupovat, aby při realizaci zákona o vlastnictví bytů překonaly s co nejmenšími potížemi všechna jeho úskalí a následný zápis do katastru...

Příručka Byty a katastr nemovitostí - 7. vydání přináší podrobný návod, jak mají právnické i fyzické osoby postupovat, aby při realizaci zákona o vlastnictví bytů překonaly s co nejmenšími potížemi všechna jeho úskalí a následný zápis do katastru nemovitostí. Je zde uvedena řada příkladů, jak postupovat při přípravě podkladů, aby zápis do katastru proběhl bezproblémově. Kniha obsahuje vzory návrhů na vklad práva do katastru nemovitostí, prohlášení vlastníka budovy, vzory smluv o převodu družstevního bytu do vlastnictví člena družstva a grafická schémata. Vedle souvisejících předpisů příručka nabízí i vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek a úplný adresář zeměměřických a katastrálních orgánů ČR. Nové vydání je aktualizováno zejména v souvislosti s novou úpravou správních poplatků a zeměměřických a katastrálních orgánů, přináší též informace o získávání údajů z katastru nemovitostí přes internet.

Autory knihy jsou Ing. Květa Olivová a Ing. Bohumil Kuba a vydalo ji nakladatelství LINDE Praha v roce 2005.

Publikace stojí 728 Kč včetně DP a můžete si ji písemně objednat na adrese ECONOMIA a. s., VTÚ, Dobrovského 25, 170 55 Praha 7, e-mail: dagmar.suchmova@economia.cz, nebo na internetové adrese http://knihy.iHNed.cz, kde vám zařídí její zaslání na dobírku přímo z nakladatelství LINDE Praha. Případné informace vám poskytnou na tel. čísle: 224 212 214.

Členové HN klubu, kteří u knihy uvedou na objednávce zákaznické číslo, obdrží 20% slevu.

Publikace Spisová a archivní služba ve státní správě, samosprávě a podnikatelské sféře 3. aktualizované vydání (podle stavu k 1. 6. 2005) podrobně vysvětluje zásady spisové a archivní služby s důrazem na změny ve správním řízení po 1. 1. 2006, kdy správní řád zavede a vymezí povinnost vedení správních spisů a na to navazující spisové služby pro veřejnou správu.

První část je pojata jako komentovaný Spisový a skartační řád. V jednotlivých kapitolách jsou popsány jednotlivé činnosti spisové služby v několika variantách. Uživatel si z nich může na základě svých požadavků a možností vybrat pro sebe optimální variantu.

Druhá část se podrobně zabývá problematikou archivní služby, jejíž úprava doznala od minulého vydání značných změn.

Kniha je doplněna řadou užitečných příloh. Například je čtenář seznámen se zásadami pro vyřizování elektronické pošty, které zpracovalo Ministerstvo informatiky pod názvem Best practice - Jak vyřizovat elektronickou poštu, a s ukázkami a vzory základních spisových a archivních norem a formulářů.

Knihu uzavírá přehled obecně závazných právních předpisů, směrnic a metodických pokynů a obsáhlý terminologický slovník.

Autory publikace jsou Ivan Bittner, Dagmar Bosáková, Olga Kuntová, Miroslava Matoušová, Lenka Nezdarová, Radomír Ševčík, Anna Štroblíková a vyšla v nakladatelství LINDE.

Kniha stojí 398 Kč včetně DPH a můžete si ji písemně objednat na adrese ECONOMIA a.s., VTÚ, Dobrovského 25, 170 55 Praha 7, e-mail: dagmar.suchmova@economia.cz, nebo na internetové adrese http://knihy.ihned.cz, kde vám zařídí její zaslání na dobírku přímo z nakladatelství LINDE Praha. Případné informace vám poskytnou na tel.čísle: 224 212 214.

Členové HN klubu, kteří u knih uvedou na objednávce zákaznické číslo, obdrží slevu 20%.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down