01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kroměříž mezi nejlepšími v Evropě

Mezinárodní porota za účasti zástupců Evropské komise vybrala Kroměříž mezi 11 nejlepších měst Evropy v soutěži o titul Nejlepší v Evropě (The Best of Europe) za uskutečnění Evropského týdne mobility 2004. Ve skupině nejlepších se moravské město ocitlo spolu s Varnou (Bulharsko), Koprivnicí...

Mezinárodní porota za účasti zástupců Evropské komise vybrala Kroměříž mezi 11 nejlepších měst Evropy v soutěži o titul Nejlepší v Evropě (The Best of Europe) za uskutečnění Evropského týdne mobility 2004. Ve skupině nejlepších se moravské město ocitlo spolu s Varnou (Bulharsko), Koprivnicí (Chorvatsko), Nantes (Francie), Kiel (Německo), Budapeští (Maďarsko), Krakovem (Polsko), Leirií (Portugalsko), Donostií San Sebastian (Španělsko), Ženevou (Švýcarsko) a Glasgowem (Velká Británie).

Kroměříž vybrala porota pro její nápaditou a ojedinělou kampaň k Evropskému týdnu mobility 2004. Ocenila také například vybudování protisměrného pruhu pro cyklisty (v jednosměrné ulici) a doplnění vozového parku městské hromadné dopravy již třetím nízkopodlažním autobusem. Rovněž vyzdvihla Plán odstraňování bariér, který se zaměřuje na vytváření bezbariérového prostředí ve městě. Ocenění převezmou zástupci města v polovině září v Londýně.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down