Od poloviny ledna do poloviny února se letos poprvé v České republice koná Grand Restaurant Festival 2010. Svátek jídla nese podtitul »I obyčejný člověk může ochutnat vysokou gastronomii«. Své umění předvádějí návštěvníkům šéfkuchaři čtrnácti restaurací v Praze, které získaly nejlepší...
Od poloviny ledna do poloviny února se letos poprvé v České republice koná Grand Restaurant Festival 2010. Svátek jídla nese podtitul »I obyčejný člověk může ochutnat vysokou gastronomii«. Své umění předvádějí návštěvníkům šéfkuchaři čtrnácti restaurací v Praze, které získaly nejlepší hodnocení v žebříčku Maurerova výběru Grand Restaurant 2010. Z mimopražských restaurací se zapojila pouze jedna, a to na Mělnicku.
Záměrem festivalu je otevřít luxusní restaurace veřejnosti. Hosté si mohou vybírat ze tří vybraných menu (tradiční národní jídlo - svíčkovou, mistrovský kousek šéfkuchaře, nejlepší jídlo od maminky). Restaurace nabízí tato jídla za festivalové ceny, i když běžně patří k těm dražším.
V zahraničí jsou podobné akce velmi populární a těší se značné pozornosti jak domácích občanů, tak turistů.