01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sociální klima ve školách se zlepší i díky projektu

V Moravskoslezském kraji se rozhodli bojovat s šikanou a agresivitou ve školách také prostřednictvím projektu podpořeného 11 milionovou dotací z OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Do projektu s příznačným názvem Vytváření pozitivního sociálního prostředí ve školách, jenž byl završen v lednu, se...

V Moravskoslezském kraji se rozhodli bojovat s šikanou a agresivitou ve školách také prostřednictvím projektu podpořeného 11 milionovou dotací z OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Do projektu s příznačným názvem Vytváření pozitivního sociálního prostředí ve školách, jenž byl završen v lednu, se zapojilo 29 škol z Moravskoslezského a 9 škol z Olomouckého kraje.

SROVNÁNÍ POSKYTLO NA 4000 ŽÁKŮ

»Celkem 72 pedagogických pracovníků absolvovalo zhruba 250 hodin školení zaměřených mimo jiné na osobnostní růst, komunikaci i empatii, což se zpětně pozitivně promítá do mezilidských vztahů ve školách a do celkového klimatu školských zařízení,« komentovala náměstkyně hejtmana Věra Palková.

Zhruba čtyři tisíce žáků zúčastněných škol vyplnilo dotazník mapující sociální prostředí ve školních zařízeních před zahájením a po ukončení projektu. Výsledná data budou zpracována a porovnána v nejbližší době.

Sami pedagogové vnímají realizaci projektu velmi pozitivně »Školení byla vedena s profesionalitou a všichni jsme ocenili praktické rady, které jsem již vyzkoušel v praxi, a musím říct, že fungují,« sdělil své zkušenosti Stanislav Rut ze základní školy v Krásném Poli.

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE NAPŘÍČ KRAJI

Akreditované vzdělávací aktivity projektu zaštiťoval hlavní partner občanské sdružení Centrum nové naděje, jenž zajistil sebezkušenostní vzdělávací část v malých skupinách a supervizi přímé práce s žáky. Dalším partnerem projektu bylo občanské sdružení AVE, které proškolilo jedenáct pedagogických kolektivů.

K dalším spolupracujícím organizacím, jež poskytly své lektory v teoretickém vzdělávání účastníků projektu, patří pedagogicko psychologické poradny, Krajský úřad Olomouckého kraje, oddělení sociálně právní ochrany Magistrátu Frýdek - Místek, fond ohrožených dětí, probační a mediační služba, okresní státní zastupitelství a krizové centrum. Projekt vznikl na základě potřebnosti, kterou pravidelně sleduje krajský školský koordinátor při odboru školství Moravskoslezského kraje, který byl zároveň odborným garantem.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down