Kraj Vysočina dotuje vznik zubních ordinací

I v letošním roce Kraj Vysočina pokračuje s podporou stomatologické a pediatrické péče v regionu. Dotací přispěje na vybudování nových stomatologických ordinací v Chotěboři a Rudíkově. Krajský příspěvek poputuje na dovybavení zubní ordinace také do Třeště nebo do Jihlavy, kde rozšíří pediatrickou ordinaci o auto. Za těmito účely kraj z Fondu Vysočiny nyní uvolní 1,2 milionu korun.

Dostupnost zdravotnictví kraj systémově podporuje prostřednictvím dotačního Programu Stomatologická a pediatrická péče. „Účelem tohoto programu je zajištění primární ambulantní péče v oboru zubní lékařství a praktické lékařství pro děti a dorost u registrujících poskytovatelů zdravotních služeb v malých obcích regionu. Právě v menších a odlehlejších obcích je zdravotní péče mnohdy náročněji dosažitelná,“ informoval Vladimír Novotný, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví.

Krajský dotační program podpoří nové nebo navazující poskytovatele služeb, kterým kraj na spolufinancování vybavení ordinace vyhradil maximální částku 300 tisíc korun. V Chotěboři díky krajské podpoře vybudují druhou ordinaci s dentálním mikroskopem pro novou zubní lékařku, v Rudíkově vzniknou v nové budově dvě stomatologické ordinace a v Třešti tamní zubař rozšíří vybavení stávajícího působiště, aby mohl zaměstnat novou posilu. Dotace zároveň umožní jihlavské pediatrii pořídit nový vůz a obsloužit tak pacienty ve vzdálenějších obcích.

Kraj na podporu stomatologů a pediatrů pro letošní rok ve Fondu Vysočiny vyčlenil celkem tři miliony korun. V loňském roce částku na tyto účely, kvůli velkému zájmu ze strany žadatelů, navyšoval na více než dva miliony korun. Zubaři si mohou o dotaci požádat od roku 2020, pediatři nově od loňska.*

/tz/

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down